Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че е поискал днес в разговор

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че е поискал днес в разговор
Коментари Харесай

Турция поиска съюзниците да участват в защитата на югоизточната граница на НАТО

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че е изискал през днешния ден в диалог с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг съдружниците да допринесат за отбраната на югоизточната граница на пакта - сред неговата страна и Сирия.

Кризата в Сирия е опасност за района и за Европа, никой не може да остане апатичен към сирийската покруса, съобщи турският държавен глава в взаимно изказване със Столтенберг в турското посолство в Брюксел. Той добави, че към този момент девета година неговата страна се бори против терористите в района.

Турция е единствената страна от НАТО, влезнала в директни сражения с " Ислямска страна ", дадохме заслон на 3,7 милиона бежанци. Очакваме съответна поддръжка от нашите сътрудници, заяви Ердоган. Той прикани съдружниците да проявят съпричастие, без повече да отсрочват и без да слагат политически въпроси.

Не може Турция да бъде упреквана за противозаконната миграция, съобщи президентът. Той укори Гърция, без да загатва името на страната, че се пробва да се възползва от Европейски Съюз и от НАТО несправедливо.

Столтенберг означи, че измежду страните в НАТО Турция бе най-засегната от събитията в Сирия. Той добави, че в последните години алиансът е вложил в Турция над 5 милиарда $. По неговите думи за решаването на въпросите за миграцията и границите са нужни дълготрайни и общи решения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вярвам, че може да бъде открит път напред, съобщи Столтенберг. Той уточни, че НАТО участва в Егейско море и се търсят благоприятни условия за спомагателна поддръжка на турската страна. Столтенберг заяви, че днешният диалог с Ердоган е засегнал също въпросите за покупката на съветско въоръжение, връзките с Москва, бъдещето на Афганистан.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР